Nagykörű - Magyarország cseresznyéskertje

Gondosóra program

A Gondosóra program a magyar kormány által indított, ingyenes és havidíjmentes, alanyi jogon igényelhető, éjjel-nappali diszpécserszolgálat és kontaktszemélyek bevonásával működő jelzőrendszeres jóléti szolgáltatás a 65 év feletti, otthonukban élő idősek számára. A Gondosóra program szolgáltatáshoz kapcsolódóan tájékoztató előadást szerveztünk a Gondosóra működéséről és a regisztráció menetéről Szolnokon 2023. október 11-én 10:00 órakor a Polgármesteri Hivatal Dísztermében (5000 Szolnok, Kossuth tér 9.).

Az eseményt követően ingyenes helyszíni regisztrációt biztosítanak az érdeklődőknek.

A Gondosóra programról, a jelzőeszköz használatáról bővebben a gondosora.hu weboldalunkon, illetve a facebook.com/gondosora Facebook-oldalunkon tájékozódhatnak.

kapcsolattartó: Palotás Barbara 06 30 539 2449

mail: palotas.barbara@gondosora.hu

A Gondosóra közel 200 ezres felhasználói körében számtalan esetben előfordult már, hogy éppen a jelzőeszköz segítségével sikerült életet menteni vagy súlyos veszélyt elhárítani. Az idősebb korosztály körében nagyobb eséllyel fordulhat elő például fürdőszobai baleset, amely esetben életmentő jelentősége lehet a Gondosórának, hiszen a készülék csepp- és ütésálló, így zuhanyzás közben is hordható. Kerti munka során ugyanúgy életszerű egy testi épséget veszélyeztető elesés, amikor szintén fontos támogatást jelent, ha az aktivált és feltöltött Gondosóra kéznél van, ráadásul az eszköz gyorsulásérzékelővel van ellátva, így automatikusan riasztást ad le a Diszpécserszolgálat felé bizonyos gyorsulási szintet érzékelve (pl. elesés). A Gondosóra tehát nemcsak azoknak jelent segítséget, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség egy gombnyomással elérhető. 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az előadásra.

Hírek